Zorba de Griek | Al 30 jaar een begrip. Al 30 jaar een begrip.

Over ons

Sfeerfoto 'over ons' van Zorba de Griek

Zorba de Griek is een Grieks restaurant gevestigd in de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn. Een echt familiebedrijfje. Zorba is inmiddels al 30 jaar een begrip in deze drukke stad. De gezellige huiskamer sfeer in het restaurant geeft de gasten elke keer weer een warm gevoel. "Alsof we thuis komen" horen wij dan van onze gasten. Middels onze gastvrijheid willen wij ervoor zorgen dat u optimaal kunt genieten. Het gevoel dat u van harte welkom bent en dat u vanaf het moment van binnenkomst weet: Dit gaat een gezellige en leuke avond worden!

Naast de sfeer, doen wij ons uiterste best onze klanten tevreden te stellen met zowel kwalitatief als kwantitatief goede gerechten. Ons interieur is niet ouderwets met tal van beelden en vol met struiken, maar met een moderne look, nieuw concept en verrassende gerechten proberen wij ons te onderscheiden van andere restaurants.

Mijn man Costas Karmiris en ik zijn volgens mij een goede combinatie. Hij weet niet zoveel van koken maar houdt ervan om de gasten zich thuis te laten voelen, en kan dit als geen ander. Ook mijn zoon Elias Karmiris ziet het horeca leven helemaal zitten, ik zie hem echt genieten tijdens het werk. Namens de hele Zorba crew hopen wij jullie graag te ontvangen en jullie een geweldige avond te bezorgen.

Handtekening van Maria Papanastasiou

Maria Papanastasiou

 

 

 

Historie

Sinds de opening in 1985 heeft Grieks restaurant Zorba de Griek in de van Nesstraat zich een vaste plaats verworven in de Alphense uitgaanswereld. Niet alleen het menu is de oorzaak van dit succes, maar ook de gemoedelijke sfeer en - niet in de laatste plaats - het enthousiasme waarmee dit restaurant wordt geleid. Dit laatste blijkt ook uit het voornemen van de huidige eigenaresse Maria Papanastasiou. Alle gasten worden verwelkomt met een glaasje ouzo, een traditioneel Grieks anijsdrankje.

Despina en MariaIn oktober 1995 nam Maria het restaurant over van haar zus Despina. De gezusters Papanastasiou, die in 1969 met hun ouders vanuit Griekenland naar Utrecht verhuisden, hebben altijd al een grote hobby gehad in koken. Despina wilde hier wat meer mee doen en besloot een Grieks restaurant te openen. Lang werd gezocht naar een geschikte locatie, tot in 1985 de beslissing op Alphen aan den Rijn viel. Zo verscheen in de van Nesstraat het eerste Griekse restaurant van Alphen. Despina leidde het restaurant en Maria, toen werkzaam bij Olympic Airways en Cyprus Airways, hielp vanaf het prille begin mee in de bediening. Gelukkig voelde haar zus hier wel wat voor. Zodoende is Maria sindsdien de gastvrouw van Zorba, terzijde gestaan door haar man Costas Karmiris en haar zoon Elias Karmiris. "Koken is nog steeds mijn hobby. Ik fantaseer en probeer alles uit. En als ik iets nieuws heb gevonden, komt dit op de kaart. Een echt succesgerecht hebben we niet, alles loopt even goed. Wij hebben voor elk wat wils".

Menukaart

Impressie

Bezorgservice

U kunt nu ook thuis van onze heerlijke gerechten genieten. Uw keuze van onze menukaart kunt u doorbellen naar 0172-490493. Onze chef geeft dan aan hoe lang het duurt voordat uw bestelling gereed is. Bij bestellingen vanaf €10,- is thuis laten bezorgen ook mogelijk en vanaf €15,- is het een kosteloze service van de zaak.. Geef gerust een belletje of kom langs.

Ga naar de website van onze bezorgservice: bestellen.olivo-bezorging.nl

Leuke feitjes

Sfeerfoto 'wist je dat' Zorba de Griek